diumenge, 5 de maig del 2013

BIOCULTURA 2013....Jornada molt intensa!!!!!

Hola Amics i Amigues!!!!!

El 26 d´abril de 2013 no l´oblidarem mai, els Atletes Vegetarians Sense Límits C.E. Va ser un dia molt especial degut a que TvBio i Vegetalia van pensar amb nosaltres, per donar a conèixer les seves respectives propostes. Quines eren?
Unes quatre setmanes abans d´aquesta macro fira dels productes ecològics,biològics i teràpies naturals, Vegetalia ens va proposar poder fer una xerrada juntament amb els seus productes a Biocultura 2013. Quina notícia. La proposta era un orgull per a nosaltres i vam acceptar com campions. Vam acceptar com acceptem els reptes esportius a on ens apuntem i participem. Degut a que Sergi participava a l´UTBCN del dia 27 d´abril de 2013, si ens donaven a escollir preferíem fer la xerrada el dia anterior, és a dir, el divendres 26. I així va ser, Vegetalia ens confirma que la xerrada conjunta serà el dia 26 d´abril de 2013 a les 18hores i Sala 8. Però i el títol? Aquest: Ser deportista vegetariano. Cualidades i beneficios de la proteína vegetal. Elena Martínez(Naturópata) va ser la que en tot moment ens va fer el seguiment i estem molt contents del seu tutoratge en la forma d´estar sempre on line i que no ens faltes de res i tenir tota la informació de l´esdeveniment. Elena o Anna de Vegetalia faríen la introducció a la xerrada. Esther G. Jones parlaría com a Dietista i experta en Macrobiótica , de les propietats de la proteína vegetal i les seves diferents variants i formes i textures. I Sergi Lorita Campillo com Atleta Vegan Trailrunner parlaría de la seva experiència. Però dues setmanes abans de la xerrada a Biocultura, una trucada al Sergi ens trona a posar en alerta. Aroa de TVBio ens truca i parla amb el Sergi i ens proposen que saben que a les 18hores del dia 26 fem una xerrada amb Vegetalia i els hi atrau la idea de fer un col.loqui entre els Atletes Vegetarians Sense Límits on parlaríem de l´alimentació vegetariana i l´esport , juntament amb Motse Bradford, la Mestre de la Cuina Energètica i on ella parlaria de cuina energètica vegetariana i les emocions. Quin momment!!!! Miguel va ser qui va parlar amb en Sergi extensament i li va fer una entrevista per telèfon completíssima. Miguel de TVBio ens va comunicar que havia quedat gràtament sorprès de la nostra forma de pensar i actuar. Dies més tard es confirma que el col.loqui serà a les 16hores a les intal.lacions de TVBio a Biocultura. Gran moment!!!!

El dia 26 d´abril de 2013 arribem al Palau Sant jordi i dinem a les instal.lacions de Vegetalia, on tenian una cuineta que disposava a tort i a dret uns Espirals boníssims amb Tempe de cigrons gama extra.Pensant amb el dia següent, Silvia i jo repetim,menú Vegetalia.I arriba el moment. El Col.loqui a TVBio va ser molt emocionant.


 


Miguel va guiar el col.loqui excepcionalment bé i Montse Bradford va tenir unes de les intervencions més sencilles però alhora potents, de les que jo  li he vist mai. Montse Bradford hem de dir que ha estat professora de Esther G. Jones. Montse Bradford a les seves intervencions t´apropa a l´alimentació dels sentits i les emocions, com mai havia sentit a ningú i els seus llibres són autèntics manuals plens de tresors,els autèntics tresors, com són els saber gestionar la salut i els aliments. Montse Bradford no s´arronsa davant les càmeres i és contundent com mai. Per a nosaltres, els A.V.S.L.C.E, és de referència obligada per ser pou de sabiesa i exemple de 40 anys de vegetarianisme. En Sergi va parlar de les seves experiències com a ovo-làcteo vegetarià i vegà amb la seva trajectòria esportiva. Tant a nivell de còrrer per la muntanya, amb bicicleta,nedant, etc....i com ho gestionava amb una alimentació de qualitat o no depenent del moment. Perquè no sempre pots assegurar-te una alimentació bona competint, si qui organitza les competicions no tenen present l´importacia dels aliments.

 SER DEPORTISTA VEGETARIANO. CUALIDADES
Y BENEFICIOS DE LA PROTEÍNA VEGETAL

18 h. Sala 8
Sergio Lorita Campillo. Atleta Trailrunner.
Esther G. Jones. Dietista, experta en macrobiótica
y herboristería
Elena Martínez. Naturópata
Organiza: Vegetalia
www.vegetalia.com


Van ser quaranta minuts que van passar rapidíssims!!!Quina llàstima!!!!Però res, ens anem cap a la zona de Vegetalia per retrobar-nos amb Elena i Anna, on parlarem de com organitzarem la xerrada i si ens falta cap tipus d´informació adicional. Passat deu minuts de les 18hores, entrem a la Sala 8 i ens sorprèn molt l´afluència, més o menys unes 70 persones, i començem la xerrada presentan-la Anna i fent cinc cèntims de Vegetalia i qui són els ponents. Esther G. Jones parla uns deu minuts sobre els diferents típus de proteínes vegetals, ja siguin primaris o elaborats, amb les seves característiques en valors nutricionals i aportacions energètiques. Sergi no dubta en aixecar-se de la cadira i utilitzar la tècnica comunicativa més propera als oients, segons ell, li agrada trobar-se còmode i més aprop del públic.



 
Així que explica les seves experiències com a atleta ovo-làcteo-vegetarià i com a vegà i va posar molt d´ènfasi a no escatimar a l´alimentació,ja que per experiències personals, si l´esport et demana molt, l´alimentació ha d´acompanyar al nivell d´esport realitzat. Mai anar descompensats.Pot ser fatal i amb la salut no juguem!!!!Moltes preguntes i molt interessants. Per un moment, Sergi comenta que la seva intervenció -encara que més humil i menys tècnica- li va recordar a la vista feia un o dos anys amb Julio Basulto com a ponent. Julio Basulto i els seus estudis, xerrades i conferències han de ser de obligada referència per a tot esportista sigui omnívor,vegetaria o vegà i sobretot per aquestes dues últimes opcions. Destacar com exemple d´èxit vegetarià, a Eneko Llanos. Campió de l´últim IRONMAN de Melburne. La xerrada va tenir una durada d´una hora més o menys i tant les intervencions dels assistents com les dels ponents van ser molt interessants. Al finalitzar, Anna de Vegetalia va presentar la novetat de Vegetalia a la Fira a Biocultura que són els productes anomenats RAWFOOD o crudivegans. Elaborants amb llavors i amb una aportació energètica important, destacant que són productes autòctons.
Acabada la xerrada, Sergi,Esther i Silvia vam repartir moltes targetes i rebre felicitacions de bona part dels assistents i de Vegetalia, aqui també donem les gràcies per confiar amb nosaltres i no ens importaría portar la seva marca allà on sigui. Vegetalia és una marca a tenir en compte per qualitat i valors. Destacar l´apropament de molta gent i de Silvia i el seu company que em van sorprendre moltíssim al dir-me que eren vegetarians i el seu esport era la BTT, però de quilometrada com pot ser TERRA DE MAQUIS. Impressionant!!!Poca broma. Ole,Ole,Ole!!!!Si jo faig coses extremes correns,ells sobre dues rodes. 

I fins aquí, la crònica d´una jornada per no oblidar. Gràcies a tot l´equip de TVBio, com poden ser Aroa, Miguel i la resta del seu equip. I  Moltes Gràcies també a Elena i Anna de Vegetalia per promoure els seus productes pensant amb la nostre aportació com a club i consumidors.

Tot un plaer.

dissabte, 4 de maig del 2013

CURSA DE BOMBERS 2013

Hola Amics i Amigues!!!!!

Un any més ens trobem afrontant una Cursa asfàltica de referència al nostre calendari runner de 10 Quilòmetres.En Sergi farà la crònica corresponent:
" Estem a 21 d´abril de 2013 i no va ser un dia normal per la ciutat de Barcelona i la zona del parc de la Ciutadella. Aquell diumenge es trobaven dues iniciatives magnànimes:El Dia de la Terra i La Cursa de Bombers. No hi havia gent a les 8 del matí però mica en mica va anar arribant de tota arreu, centenars d´esportistes i preparadors i organitzadors de la Fira. Els Atletes Vegetarians Sense Límits que hi participavem eran la Silvia i jo(Sergi) i els dos ho feiem amb intencions diferents: La Silvia volia baixar de la seva millor marca i en Sergi fer una rodada sense pressió per poder afrontar la setmana següent l´UTBCN 2013. Així que vam arribar aviat per poder estirar i fer una petita sessió de fotos pre-cursa, com podeu veure a continuació.
Els Estiraments són tant o més importants com l´objectiu de còrrer. Això és una màxima apresa durant gairebé dos anys a l´Acadèmia Llorenç, a qui li dono les gràcies per treure el màxim de mí ,amb el seu Lloctinent Josep M.,i molts altres companys i companyes que provem accedir a Bombers de la Generalitat o Bombers de Barcelona.

Estirar,pensar,reflexionar i actuar són conceptes que ens definèixen!!!!!!!

      Quin parell,no?
                       Que es notin els anys de ballet al màxim nivell!!!!!!Flexible i elàstica!!!!!
Gràcies als nostres patrocinadors que ens donen una bona empenta realitzem entrenaments de qualitat i participem com qui més. No ens tira rés enrrere!!!!!!!

                     GRÀCIES BIOGRÀ!!!!!!
         GRÀCIES CHOCOLATES SOLÉ!!!!!!!!

           
         GRÀCIES TAMBÉ AL NOSTRE COL.LABORADOR :DIETÉTICOS INTERSA

i moments abans de començar la cursa......foto amb part dels integrants de MARMUN  ESPORT,un altre club de Badalona, amb el que vam pactar la col.laboració de tres curses. A aquesta foto anem txts amb la samarreta oficial de la Cursa de Bombers 2013.
         I ara amb l´equipació d´A.V.S.L.CE.......Que ens agrada moltíssim portar-la!!!!!És un orgull!!!!!



Així va començar aquesta edició on ho vam donar tot. Silvia i jo vam começar un pel forts i Josep G. va sortir com un llamp. Jo li havia dit a Silvia que la faría baixar del seu millor registre i així va ser, l´arribada va ser donant-ho tot. Agafadets de la mà des de quilòmetre 3 va ser tot un repte!!!!Van haver moments més crítics que d´altres. Hi ha gent per tot. Uns ens animaven i això és molt d´agraïr, degut a que això és una cursa i havia pactat un objectiu d´inici. Clar que es pot variar, sempre i quan estigui en risc l´integritat física
d´algú. I aquest no era el cas, ja que Silvia anava justeta de forces però 10 quilòmetres és un vist i no vist. Així que agraïm els ànims i em posava dels nervis les persones que animaven en negatiu i em recomenaven que la deixès parar. Porto molts quilòmetres als meus peus per saber trobar els límits. I la Silvia podía, pot i podrà donar moltes coses. Així que per mí,el seu germà, va ser tot un plaer portar-la....al límit!!!!!

56 minuts és el nou registre de Silvia!!!!! 
Felicitats!!!!!!El proper repte sense la meva mà !!!!
Mà que li donaría fins el meu últim alè. Segur que ho assoleix!!!!!Som un club petit i anem pas a pas. No gestionem milers d´euros però sí gestionem emocions,valors i reptes que fem realitat, doncs ens agrada practicar amb l´exemple.
I fins aquí la crònica!!!!"

I fins aquí la crònica d´en Sergi.

Salut,Esport i A!!!!!!

dijous, 2 de maig del 2013

LA PORTALS, 4ª EDICIÓ BRUTAL!!!!!

Hola Amics i Amigues!!!!!

El 14 d´abril d´aquest any vam assistir a la 4ª edició d´aquesta cursa en Btt,però que enguany també es podía fer marxant o correns. Grata sorpresa, la veritat ja que després del que ens ha explicat en Sergi i el seu pas en Btt......valorem la possibilitat de fer-la l´any que vé amb l´opció trailrunning!!!!!. Us deixem amb l´explicació de la crónica d´en Sergi.

"Hola Amics i Amigues!!!!.Com ja sabeu, el meu fort és el moure el meu cos al ritme que les cames em fan anar, però un company de feina a la Logística dels Bombers ,Vicenç Vivó i el inseparable Josep G. em van recomenar apuntar-me a aquesta 4ª edició, després de les seves experiències a anys anteriors. Degut a la meva situació personal he de reconèixer que sortir amb la bicicleta no ho he entrenat molt i vaig deixar per la setmana anterior, el poder fer els camins de running però amb BTT.
 
 
M´ho passo tremendo a sobre de la bici i vaig fer tres sortides maquíssimes. Vinga quilòmetres en funció del temps estipulat d´entreno, pujades-baixades, corriols, trialeres.



                                              Aquesta foto l´anomeno "El Petó Animal"
Així que després d´uns quants quilòmetres per part de la Serralada de Marina, visitant les Tres Torres de Guaita.....va arribar el gran diumenge. Vaig passar molt aviat, molt però molt....em sembla que ens vam passar d´aviat...al Josep G. a Esplugues i amb la furgo ens vam plantar a Collbató en un no res. Quina sensació de saber que farem una marxa en BTT.......I Quants participants es van apuntar? 1500.Bestialllll!!!!! Matiners poquets,però de mica en mica vam anar tots i totes recollint els dorsals, el maiot conmemoratiu....per cert, molt xulo.


 Començem a posar a punt els dorsals a les bicicletes.
  I em faig les fotos de rigor amb els patrocinadors Chocolates Solé i Biogrà!!!!



Aquí ens trobem moments abans de la sortida en Josep G. , en Vicenç Vivó i jo mateix dintre d´un mar de bicicletes, a quina més brutal!!!!

Començada la Marxa passem per dintre del poble i ràpidament comença a enfilar-se el recorregut per arribar a sortir-nos en un no res d´aquesta localitat i anar a buscar la població del Bruc. Però quines ganes de menjar pols. En Vicenç va sortir com un llamp i al Josep li vaig aguantar una estona la roda però acabava anat-se. En Josep m´esperava als avituallaments i era allà on feiem una mica de situació i comentavem la jugada. Després de passar el Bruc i pillar un parell de taps per ser molts marxadors i molt estret el camí i de pujada, arribem al primer avituallament on menjem i carreguem piles i buidem líquids.
 

Només portavem uns 15 Quilòmetres. Fem un tram de baixada ultra-asfàltica i tornem a enganxar camí de baixada però és allà on trobem el primer accidentat, atès per un mosso i diversos corredors. Preguntem si necessiten quelcom al que responen que no,llavors continuem. Vinga amunt i avall. Baixades d´infart amb un desnivell de por. M´oblidava......només portava una càmara que em va prestar en Josep G. per si punxava. La pregunta és, si haguèssis punxat amb què haguèssis inflat la càmara?.....No vull ni pensar. Cada metro que pedalava donava gràcies al terreny per no fer-me la guitza!!!!! I arribem al segon avituallament on torno a trobar-ne amb el Josep G. Menjem, estirem i buidem líquids!!!!

          Aquest és el meu dorsal. La Casuística!!!!!Quins números amb tant que dir i tantes línies escrites.
Fot-li for una altre cop fins arribar a l´avituallament de La Puda. Allà tothom repostant energies, arreglant bicicletes i el cometari general i efectiu era que ara encar quedaven el pitjos quilòmetres. Els últims 10 quilòmetres infernals i cap amunt.....i així va ser.......en 10 quilòmetres vam pujar un desnivell de por. Objectiu!!!!No baixar-se la BTT i ho vaig aconseguir, a banda d´un repte personal amb un marxador que ens anavem adelantant però on jo portava cales, ell anava amb pedals de normals i un quilòmetre abans de l´arribada gairebé entrant a Collbató em vaig proposar adelantar-lo a qualsevol preu. Per orgull!!!!Mèrit seu per fer 60Quilòmetres sense cales però no podía ser que finalitzes la cursa davant meu. I els vaig passar a tope!!!!
L´arribada ens va deixar una de sensacions brutals. Sense dubtar-ho tots vam anar a buscar entrepans i beguda. Encara que tenien entrepans de formatge l´opció va ser el treure el formatge i menjar pa a tomàquet ben bo amb un suc de Damm. Ens vam trobar tots i ens vam fer unes fotos de rigor, que en breu penjarem.




                         


Com podeu comprovar les bicicletes que ens van portar...............
també van donar-ho tot!!!!
                                Gran La Portals, 4ª Edició!!!!!

I Fins aquí, aquesta crònica Betetera!!!!!".

Gràcies Sergi per explicar una jornada duríssima.
                    Gràcies també als nostres patrocinadors:
                     El Racó de la Terra
                       Chocolates Solé
                             Biogrà
                        Feng-D´Shila

I un altre col.laborador com és Dietéticos Intersa i els seu MALGACHE

Gràcies a txts per llegir-nos i ens veiem aviat!!!

Salut,Esport i A!!!!!!!

dimecres, 1 de maig del 2013

CAMÍ DELS ÍBERS, 1ª Edició i amb nota!!!!!!

Hola Amics i Amigues!!!!!

El 7 d´abril de 2013, La Roca del Vallès estrenava Cursa de Muntanya i nosaltres no ens la volíem perdre. El dia es va aixecar fresquet però amb bones previsions de que el nostre amic "Sol" ens escalfés tot el que pogués durant la cursa de 22 Quilòmetres, agafa´t!!!!!
  • Distància: 21,57 km
  • Desnivell positiu: 1090 m
Sí, amics i amigues. En Josep G. ens passa a recollir a la meva germana Silvia i a mí ens dirigim cap a territori d´aquest gran runner local i president del C.B. La Roca del V., com és en Josep Piñol i la seva familia.Però què li passa al Josep G.? Contractura brutal a la zona del trapeci dret.......pinta malament per poder fer la cursa però ell no ho dona per perdut fins al últim moment. Familia d´en Josep Piñol que estava ven dorminada ja que la cursa era molt aviat. Tot just hauria de començar a les 9a.m. Al trobar-nos amb en Josep Piñol i deixar a la seva gossa Cindy a casa seva,després d´una sortideta a fer les seves cosetes,vam anar a recollir la bossa del corredor. I perquè no, vam aprofitar per donar a conèixer els nostres patrocinadors més potents!!!

 



I quina bossa del corredor més ben parida, plena d´obsequis i samarreta xula. Començem bé vam dir tots!!!!! Després de deixar les bosses del corredor i després de posar-nos els dorsals i donar-li unes fregues de cremetes que escalfan al Josep G........ell diu que no s´arrisca a abandonar i decideix no començar........OooooooooH!!!!!! Ens sap molt de greu i a ell més encara....però arribem tard a la Cursa,així que va,va,va!!!!Cap a la sortida!!!GOGOGOGOGOGO!!!!

Ens col.loquem a la línia de sortida i ens trobem amb els Germans García de Badalona. I no ens vam veure amb l´Òscar de Badalona que també ens va dir que estava apuntat amb uns amics seus. Quins nervis i fred!!!!



I donen el tret de sortida......No havíen passat ni cinc-cents metres ni tres revolts que ja enfilem la primera pujada asfàltica.........però boníssima. És com voler dir: No estàs escalfat,doncs ara sí!!!!És a aquesta pujada que ja la gent es va situant i al endinsar-nos al bosc ple de corriols ens col.loquem ja gairebé fins al final. M´adelanta en Josep Piñol i en Jordi García. Puja i baixa,puja i baixa per arribar al tallafoc d´una línia elèctrica que si la baixada va estar bé, la pujada ens va trencar a tots i totes. No era vertical però gairebé!!!Van ser uns cent metros ben rectes i relliscosos boníssims entre el quilòmetre 5 i el 6. Al passar-la ja una baixada i més corriols i fang, i vinga fot-li amunt....poc a poc. Quin perfil!
Perfil del recorregut amb els avituallaments
Però al arribar al quilòmetre 10,més o menys em va adelantar en JoanMarc García, al qui vaig veure molt fort i em va sorprendre gràtament!!! I va ser a aquesta alçada de la cursa que em va sorprendre com un corredor més jove que jo, m´animava a mí els corredors d´Atletes Vegetarians Sense Límits C.E.....no sabía qui era però em va agadar. Durant la resta de la cursa, ens adelantaríem mútuament. Només es resoldría a l´últim quilòmetre.S´apropava l´hora d´escalar agafats d´una corda!!!!Quina bogeria!!!!!Era la primera vegada que a una cursa ens posaven cordes per ascendir.La veritat és que va ser molt original. Veient com havien estat aquests quilòmetres no parava de pensar amb la Silvia. Ella no havia pogut entrena gaire i aquests quilòmetres que jo havia passat i que ella estava passant...uffff!!!Però sé que ella és forta i ho passarà!!!!
A partir del quilòmetre 12 va ser una baixada molt divertida i bastant tècnica degut al terra mollat i la sorra relliscant.Molt bona baixada!!!!Amb moments crítics però salvant les dificultats!!!!
S´ha d´arribar donant-ho tot!!!!I jo vaig tenir-les amb uns companys de viatge fins els metre finals molt emiocionants on vam treur-ho tot!!!! I així ho demostren les nostres arribades captades per Josep García.

    Josep Piñol entra a la posició 49 de 280 participants després de 2hores12minuts i 15 segons


             Sergi entra a la posició 78 de 280 corredors després de 2hores 19 minuts i 9 segons.

 I la Silvia entra a la posició 263 de 280 participants després de 3hores 7 minuts i 10 segons. Felicitem-la degut a que és la seva primera Mitja de Muntanya,pròpiament dita!!!!

Foto amb els Germans García. Torno a repetir que aquesta parella de germans començen a fer por..Gràcies Jordi per com fas la teva feina de podòleg a la Clínica del Peu de Badalona!!!!Sempre agraït per les teves creacions planticulars!!!!!
I aquí gairebé tot l´equip dels Esports de TV3 amb en Sergi i en Josep G. Amb l´excusa de fer-nos una foto pels Atletes Vegetarians Sense Límits C.E  vam saber que en Xavier Bonastre és vegetarià!!!! Gràcies nois per deixar-nos apropar!!!!
Ole,Ole!!!!!Foto de Grup dels Atletes Vegetarians Sense Límits C.E i els integrants de la Creu Negra Duatlètica que hi van participar. Tete!!!Gràcies per animar-me durant la cursa!!!!
                I això és tot!!!!!!Aquests dos integrants d´aquest club s´acomiaden fins el proper repte!!!!!

            Gràcies als patrocinadors que confien amb aquest humil club:
                                               El Racó de la Terra
                         Chocolates Solé
                                Biogrà
                            Feng-D´Shila 

       i la col.laboració de:          

                        Dietéticos Intersa 

I per últim volem fer un molt especial agraiment a Josep Piñol, la Meritxell per aguantar-lo i aguantar-nos als boixos de l´esport, la Paula, l´Albert i la Cindy. Gràcies per la vostre hospitalitat i l´amistat que portem des de fa sis anys i tres mesos. Sempre heu estat allà i això no té preu. Gràcies Xufi!!!!Gràcies per ser com sou.Volem dir que això no és familia.....va més enllà.

                         Salut,Esport i A!!!!