diumenge, 5 de maig del 2013

BIOCULTURA 2013....Jornada molt intensa!!!!!

Hola Amics i Amigues!!!!!

El 26 d´abril de 2013 no l´oblidarem mai, els Atletes Vegetarians Sense Límits C.E. Va ser un dia molt especial degut a que TvBio i Vegetalia van pensar amb nosaltres, per donar a conèixer les seves respectives propostes. Quines eren?
Unes quatre setmanes abans d´aquesta macro fira dels productes ecològics,biològics i teràpies naturals, Vegetalia ens va proposar poder fer una xerrada juntament amb els seus productes a Biocultura 2013. Quina notícia. La proposta era un orgull per a nosaltres i vam acceptar com campions. Vam acceptar com acceptem els reptes esportius a on ens apuntem i participem. Degut a que Sergi participava a l´UTBCN del dia 27 d´abril de 2013, si ens donaven a escollir preferíem fer la xerrada el dia anterior, és a dir, el divendres 26. I així va ser, Vegetalia ens confirma que la xerrada conjunta serà el dia 26 d´abril de 2013 a les 18hores i Sala 8. Però i el títol? Aquest: Ser deportista vegetariano. Cualidades i beneficios de la proteína vegetal. Elena Martínez(Naturópata) va ser la que en tot moment ens va fer el seguiment i estem molt contents del seu tutoratge en la forma d´estar sempre on line i que no ens faltes de res i tenir tota la informació de l´esdeveniment. Elena o Anna de Vegetalia faríen la introducció a la xerrada. Esther G. Jones parlaría com a Dietista i experta en Macrobiótica , de les propietats de la proteína vegetal i les seves diferents variants i formes i textures. I Sergi Lorita Campillo com Atleta Vegan Trailrunner parlaría de la seva experiència. Però dues setmanes abans de la xerrada a Biocultura, una trucada al Sergi ens trona a posar en alerta. Aroa de TVBio ens truca i parla amb el Sergi i ens proposen que saben que a les 18hores del dia 26 fem una xerrada amb Vegetalia i els hi atrau la idea de fer un col.loqui entre els Atletes Vegetarians Sense Límits on parlaríem de l´alimentació vegetariana i l´esport , juntament amb Motse Bradford, la Mestre de la Cuina Energètica i on ella parlaria de cuina energètica vegetariana i les emocions. Quin momment!!!! Miguel va ser qui va parlar amb en Sergi extensament i li va fer una entrevista per telèfon completíssima. Miguel de TVBio ens va comunicar que havia quedat gràtament sorprès de la nostra forma de pensar i actuar. Dies més tard es confirma que el col.loqui serà a les 16hores a les intal.lacions de TVBio a Biocultura. Gran moment!!!!

El dia 26 d´abril de 2013 arribem al Palau Sant jordi i dinem a les instal.lacions de Vegetalia, on tenian una cuineta que disposava a tort i a dret uns Espirals boníssims amb Tempe de cigrons gama extra.Pensant amb el dia següent, Silvia i jo repetim,menú Vegetalia.I arriba el moment. El Col.loqui a TVBio va ser molt emocionant.


 


Miguel va guiar el col.loqui excepcionalment bé i Montse Bradford va tenir unes de les intervencions més sencilles però alhora potents, de les que jo  li he vist mai. Montse Bradford hem de dir que ha estat professora de Esther G. Jones. Montse Bradford a les seves intervencions t´apropa a l´alimentació dels sentits i les emocions, com mai havia sentit a ningú i els seus llibres són autèntics manuals plens de tresors,els autèntics tresors, com són els saber gestionar la salut i els aliments. Montse Bradford no s´arronsa davant les càmeres i és contundent com mai. Per a nosaltres, els A.V.S.L.C.E, és de referència obligada per ser pou de sabiesa i exemple de 40 anys de vegetarianisme. En Sergi va parlar de les seves experiències com a ovo-làcteo vegetarià i vegà amb la seva trajectòria esportiva. Tant a nivell de còrrer per la muntanya, amb bicicleta,nedant, etc....i com ho gestionava amb una alimentació de qualitat o no depenent del moment. Perquè no sempre pots assegurar-te una alimentació bona competint, si qui organitza les competicions no tenen present l´importacia dels aliments.

 SER DEPORTISTA VEGETARIANO. CUALIDADES
Y BENEFICIOS DE LA PROTEÍNA VEGETAL

18 h. Sala 8
Sergio Lorita Campillo. Atleta Trailrunner.
Esther G. Jones. Dietista, experta en macrobiótica
y herboristería
Elena Martínez. Naturópata
Organiza: Vegetalia
www.vegetalia.com


Van ser quaranta minuts que van passar rapidíssims!!!Quina llàstima!!!!Però res, ens anem cap a la zona de Vegetalia per retrobar-nos amb Elena i Anna, on parlarem de com organitzarem la xerrada i si ens falta cap tipus d´informació adicional. Passat deu minuts de les 18hores, entrem a la Sala 8 i ens sorprèn molt l´afluència, més o menys unes 70 persones, i començem la xerrada presentan-la Anna i fent cinc cèntims de Vegetalia i qui són els ponents. Esther G. Jones parla uns deu minuts sobre els diferents típus de proteínes vegetals, ja siguin primaris o elaborats, amb les seves característiques en valors nutricionals i aportacions energètiques. Sergi no dubta en aixecar-se de la cadira i utilitzar la tècnica comunicativa més propera als oients, segons ell, li agrada trobar-se còmode i més aprop del públic.



 
Així que explica les seves experiències com a atleta ovo-làcteo-vegetarià i com a vegà i va posar molt d´ènfasi a no escatimar a l´alimentació,ja que per experiències personals, si l´esport et demana molt, l´alimentació ha d´acompanyar al nivell d´esport realitzat. Mai anar descompensats.Pot ser fatal i amb la salut no juguem!!!!Moltes preguntes i molt interessants. Per un moment, Sergi comenta que la seva intervenció -encara que més humil i menys tècnica- li va recordar a la vista feia un o dos anys amb Julio Basulto com a ponent. Julio Basulto i els seus estudis, xerrades i conferències han de ser de obligada referència per a tot esportista sigui omnívor,vegetaria o vegà i sobretot per aquestes dues últimes opcions. Destacar com exemple d´èxit vegetarià, a Eneko Llanos. Campió de l´últim IRONMAN de Melburne. La xerrada va tenir una durada d´una hora més o menys i tant les intervencions dels assistents com les dels ponents van ser molt interessants. Al finalitzar, Anna de Vegetalia va presentar la novetat de Vegetalia a la Fira a Biocultura que són els productes anomenats RAWFOOD o crudivegans. Elaborants amb llavors i amb una aportació energètica important, destacant que són productes autòctons.
Acabada la xerrada, Sergi,Esther i Silvia vam repartir moltes targetes i rebre felicitacions de bona part dels assistents i de Vegetalia, aqui també donem les gràcies per confiar amb nosaltres i no ens importaría portar la seva marca allà on sigui. Vegetalia és una marca a tenir en compte per qualitat i valors. Destacar l´apropament de molta gent i de Silvia i el seu company que em van sorprendre moltíssim al dir-me que eren vegetarians i el seu esport era la BTT, però de quilometrada com pot ser TERRA DE MAQUIS. Impressionant!!!Poca broma. Ole,Ole,Ole!!!!Si jo faig coses extremes correns,ells sobre dues rodes. 

I fins aquí, la crònica d´una jornada per no oblidar. Gràcies a tot l´equip de TVBio, com poden ser Aroa, Miguel i la resta del seu equip. I  Moltes Gràcies també a Elena i Anna de Vegetalia per promoure els seus productes pensant amb la nostre aportació com a club i consumidors.

Tot un plaer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada